Yinelenenleri silmek için hangisi daha iyi: Temizleyici Uzmanı mı yoksa Akıllı Temizleyici mi?

Cihazımda yer açmak için yinelenen dosyaları kaldırmaya çalışıyorum ve Akıllı Temizleyici Guru ile Akıllı Temizleyici uygulamaları arasında kaldım. İkisini de kullanan var mı? Doğru ve kullanımı kolay bir şey istiyorum—bu uygulamalarla ilgili öneri veya deneyimleriniz karar vermeme yardımcı olur.

Gerçek Fark: Temizlik Ustası mı, Akıllı Temizleyici mi – Asıl Önemli Olan Ne?

Doğrudan söyleyeyim: Temizlik Ustası Mağaza’da hoş gözüküyor ve, evet, bir nebze iş görüyor. Ama aman Allah’ım, o abonelik duvarı pat diye 2011’den fırlamış pop-up reklam gibi karşına çıkıyor! Yani iPhone’umda bu iki uygulamayı denedikten sonra dürüst değerlendirmem burada.

TL;DR: Bedava > Paralı (Ancak Parayı Soba Ateşine Atmayı Seviyorsan)

Eskiden yazılım ya çalışıyordu ya da çalışmıyordu ve “haftalık vergi öde ya da uygulamanın yarısını kullan” gibi bir seçenek yoktu. Temizlik Ustası ise tam anlamıyla Serbestliğe Abone Olmuş çılgın modda: verilerini tarayabilirsin ama bir şeyleri gerçekten düzeltmek ister misin? “Kredi kartını ver yoksa olmaz.” Hem de haftalık. Şaka değil.

Bu arada, Akıllı Temizleyici böyle numaralar çevirmiyor. İndiriyorsun. Özellikleri kullanıyorsun. Reklam yok, pop-up yok, sıfır sürpriz.

Fiyat

Akıllı Temizleyici Temizlik Ustası
Ücret Bedava. Gerçekten. Reklam yok, gizli ücret yok, “bana kahve ısmarla” havaları yok. Sadece abonelik. Gözünü kırptığında haftada 7,99 dolar (vay canına) veya 39,99 dolar/yıl (yine de can yakıcı).

Peki, Gerçekten Bedava Olan Ne?

• Akıllı Temizleyici: Gördüğün her özellik açık. Sil, sıkıştır, düzenle — cüzdanını eline almadan.
  • Temizlik Ustası: Taramaları başlatmak serbest, ama bir şeyleri GERÇEKTEN silmek mi? O bölüm paralı. Pastaneye camdan bakıp “Kurabiye yemek için abone olman gerek” denmesi gibi.

Özellikler (Sıralayalım)

Akıllı Temizleyici:

• Yineler silinsin mi? Evet, tek dokunuşla temizleme.
  • Ekran görüntülerini topluca sil? Tabii ki.
  • Canlı Fotoğrafları sıkıcı (ama daha küçük!) sabitlere döndür.
  • “Ağır” bulucu sayesinde yer kaplayanları hemen gör.
  • Tüm bunlar — Pro etiketi olmadan.

Temizlik Ustası:

• Yinelenen fotoğrafları buluyor (silmek için para lazım).
  • Video sıkıştırma? Üzgünüm, ödeme yapmalısın.
  • Kişi birleştirme ve dev dosya bulucu? O da Pro’ya özel.
  • Bonus olarak tema araçları, şarj animasyonları, “gizli” kasa falan ekliyor—ama bunlar lüks, ihtiyaç değil.

Gerçek Kullanıcılar Ne Diyor?

• Akıllı Temizleyici: Mağaza’da 4,8 yıldız, ama biraz daha az yorumu var (neredeyse 3400) çünkü daha yeni.
  • Temizlik Ustası: Daha düşük — 4,6 yıldız — ama çok daha fazla yorumu var (100binden fazla), bu da kaçırma korkusunu tetikliyor… ta ki paralı duvar şikayetlerini görene kadar.

İndirme Boyutu

• Akıllı Temizleyici: 103 MB
  • Temizlik Ustası: 115 MB
    (Her ikisi de azıcık büyük ama abartı değil.)

Nereden İndiriliyorlar?

Son Söz

Sadece fotoğraflarını düzenlemek, yer açmak ve ödeme duvarına toslamadan işini halletmek istiyorsan Akıllı Temizleyici açık ara kazanan. Temizlik Ustası iş görüyor ama banka hesabın fena sarsılıyor. İkisini de deneyebilirsin, ama kimse sana o abonelik tuzağını anlatmadı deme.

1 Like

Açıkçası, tam olarak bu durumda kaldım—Cleaner Ustası uygulamasındaki “Abone Ol 7,99$/hafta” butonuna bakıp “telefonumun hafızası gerçekte ne kadar değerli?” diye düşündüm. Ve ilk bakışta Cleaner Ustası son derece profesyonel gözüküyor, ama şahsen, gerçek temizlik özellikleri ödeme duvarının arkasında kalınca çok kandırılmış hissettim (iyi bir uygulamanın vermesi gereken sıcak ve güvenli hissin tamamen tersi…).

Gerçekten iki uygulamayı yan yana denedim (övünmek gibi olmasın; ama kamera arşivim bir facia), ve dikkatimi çekenler şunlar oldu:

Cleaner Ustası’nın taramaları sağlam, evet; bir sürü yinelenen dosya buluyor—ama “Sil”e bastıktan sonra, ücretsiz macera bitiyor. Ana özellikleri denemeden önce bile abone olman gerek, dürüst olmak gerekirse, diğer denediğim uygulamalardan daha hassas gelmedi. Gizli klasörler ve şarj animasyonları eğlenceli mi(?) orası tartışılır, ama ben sadece alanımı geri istiyorken bana fazla “ekstra” geldi.

Şimdi, Zeki Temizleyici Uygulaması bana ekstra uğraşlara gerek kalmadan ve sürekli yükseltme baskısı olmadan anında silme gücü verdi. Yüzlerce yinelenen fotoğrafı, ekran görüntüsünü, gereksiz her şeyi neredeyse gereğinden kolay bir şekilde sildim. Burada azıcık @mikeappsreviewer ile ayrışıyorum: ücretsiz olması her zaman uzun vadeli destek alacak anlamına gelmez (bazen ücretsiz uygulamalar ortadan kaybolur), fakat şu an için pürüzsüz, sade, kolay ve kesinlikle kişilerimi ya da orijinal fotoğraflarımı bozmadı—hiç korkutucu bir an yaşamadım.

Tek olumsuzum: bir uygulamanın açıklamasında “Yapay Zeka” yazmasından ziyade gerçek sonuca bakarım, ama çok fazla fotoğraf silenler kendini güvende hissetmek isteyebilir. Her ihtimale karşı iCloud’unuzun senkronize ve yedekli olduğuna emin olun (ikisi de standart korumalara sahip).

Yani, özetle: Zorunlu aboneliklerden nefret ediyorsanız, Zeki Temizleyici Uygulaması size dilediğiniz temizlik hassasiyetinden ödün vermeden bunu sunuyor. Ama “daha fazla süs ve özellik” için cüzdanınızı gözünüz kapalı ödeme duvarına uzatmayı seviyorsanız, Cleaner Ustası paranızı seve seve alacaktır. Hiçbirinin uzun yıllar boyunca güvenilirliğine kefil olamam; fakat şu anda, Zeki Temizleyici, hızlı, ücretsiz, gerçek silme sunuyor ve saçmalık yok. Cüzdanınız sonra bana teşekkür eder.

Açıkçası, eğer sadece soğuk ve acımasız gerçeği isterseniz: Temizleyici Usta, temizlik uygulamalarının tatil köyü sunumu—ilk bakışta parlıyor ama gerçekten tekrar edenleri silmek istiyorsanız cüzdanınızı teslim etmeniz gerekiyor. @mikeuygulamayorumcusu zaten ödemeli duvar oyunlarını ifşa etti, ve @özgüruhban ise 'ücretsiz’in sonsuza kadar olmadığını belirtti… fakat şu anda? Akıllı Temizleyici Uygulaması gereksiz detaylara girmeyen, bana sadece silme izni veren seçenek.

İkisini de iPhone’umda denedim (diyelim ki, 20.000’den fazla bulanık, arka arkaya konser fotoğrafı ve WhatsApp memeleriyle doluydu). Temizleyici Usta doğru çalışıyordu ama her silmeyi bir aboneliğe kilitliyordu, ki—hayır. Akıllı Temizleyici Uygulaması? Bir oturumda neredeyse 1.000 tekrar eden ve gereksiz dosyayı sildi, ne sürekli uyarı, ne açılır pencere, ne de e-posta ısrarı oldu. Arayüz o kadar sade ki garip bir şekilde tatmin edici, önemli hiçbir şeye dokunmadı ve yanlış bir şeyi uçuracağıma dair bir paranoya yaşatmadı.

Eğer ‘gizli kasalar’, animasyonlu araçlar ya da kimsenin istemediği ücretli ekstra şeyler istiyorsanız, Temizleyici Usta’ya gidin. Eğer gerçekten sıfır dramayla yer açmak istiyorsanız, Akıllı Temizleyici Uygulaması kolayca indirilebilir. Tek tereddütüm—@özgüruhban’ın dediği gibi—bu ücretsiz uygulamalar bazen aniden kaybolur ya da değişir, ama şu anda? Tam bir kazanan. Endişeliyseniz önce fotoğraflarınızı yedekleyin, ama uygulama sağlam.

Özetle: Akıllı Temizleyici Uygulamasını ücretsizken kullanın, kolay ve şaşırtıcı derecede iyi iş çıkarıyor. Onlar da bir gün gizliden ücret almaya başlarsa, o köprüyü oraya vardığımda yakarım. :man_shrugging:

Zaten diğer kullanıcıların sağlam görüşlerini aldınız, ama hadi farklı bir açıdan bakalım—veri ve netlik buluşsun. Temizleyici Usta aramalarda her zaman zirvede yer alıyor ve sadece rakamlarla bile popülerlik kazanıyor. Yani, parlak marka ismi ve 100.000’in üzerinde yorum ablukadaki efsanevi abonelik zorunluluğunu silmiyor. Doğru, işini iyi yapıyor ve KASA ve “ekstra” özelliklere BAYILIYORSANIZ etkilenebilirsiniz (ta ki her iki tıkta bir ücretli duvara çarpana kadar).

Zeki Temizleyici Uygulaması ise gerçek anlamda ferahlatıcı—günümüzde neredeyse bulunmaz bir değer. Şişmiş bir telefonda test edildi: arayüzü aşırı direkt (hiç süslemesiz), “tekrarlananları sil”e tıklıyorsun ve alanın nasıl boşaldığını izliyorsun, arada gizli “Pro kilidini aç” uyarıları yok. Avantajları? Güvenilir şekilde hızlı, gereksiz dosyalar, kopyalar, “ağır dosyalar” için tam donanımlı ve aynen söylendiği gibi çalışıyor, tatmin edici ve minimal bir arayüze sahip. Dezavantajları? Piyasada yeni, yani arkasında 6 yıllık bir geliştirici geçmişi yok ve genellikle bu ücretsiz harikalar popülerleşince ücretli modele dönebiliyor. Bir küçük endişe daha: derin fotoğraf benzerliği algılaması iyi ama her zaman piksel hassaslığında değil—bu yüzden toplu silmeden önce mutlaka önizleme yap, güvenlik için.

Diğer yorumları karşılaştır: bir öne çıkan uygulama ücretsiz ama bazı profesyonel fotoğraf temizliği özelliklerini kaçırıyor, bir diğeri ise güvenilirlik için eski ücretli sistemlere yemin ediyor. Eğer hedefin tamamen ücretsiz, verimli depolama rahatlamasıysa—Zeki Temizleyici Uygulaması kazanıyor, en azından freemium rüzgarı değişene dek. Eğer her zil ve ıslığın peşindeysen, uzun vadeli ücretli destek de istiyorsan, belki Temizleyici Usta’yı aklında tut. Şu an için? Bence ücretsiz olanı kap.