Kısa süre önce çok fazla yazı yazmayı gerektiren yeni bir uzaktan işe başladım ve bunalıyorum. İş akışımı hızlandırmaya yardımcı olacak en iyi Mac dikte yazılımı için öneriler arıyorum. İdeali, güvenilir ve kullanımı kolay bir şey olmalı.
Bu yaşandı, yapıldı, değil mi? Durum şu ki, Mac için dikte yazılımı arıyorsanız, güvenilir eski Siri uzun belgeler için yeterli olmayabilir. Daha güçlü bir şeye ihtiyacınız olacak. Dragon Dictate bu konuda bir canavar. Ucuz değil, ama konuşmanızı oldukça doğru bir şekilde yazıya dökebilen kişisel bir asistan gibi. Kullandım ve bana saatlerce yazma süresi kazandırdı.
Daha bütçe dostu bir şey için, Apple’ın yerleşik dikte özelliğini göz atın. Sistemin Tercihleri > Klavye > Dikte’ye gidin. Aslında oldukça iyi ve ücretsiz, bu yüzden önce bir denemek isteyebilirsiniz.
Ayrıca, Otter.ai var. Bulut tabanlı, bu yüzden toplantıları veya uzun konuşmaları yazıya dökmeniz gerektiğinde harika. Ücretsiz seviyeleri oldukça iyi ve doğrulukları fena değil. Transkriptleri düzenleyebilirsiniz, bu da hoş bir dokunuş.
Ve eğer çoklu görev yapmayı ve sesli komutları kullanmayı seviyorsanız, Belki Sesle Kontrol’e bir şans verin. macOS’te sesle gezinmenize olanak tanıyan başka bir yerleşik özellik—elleriniz doluyken (veya sadece yorgunken) oldukça kullanışlı.
Sonuçta, yazma yükünüzün ne kadar ağır olduğuna ve bütçenize bağlı. Birkaçını deneyin ve hangisinin işe yaradığını görün. Ve o metin dağının üzerinden konuşarak geçmeye hazır olun!
Adamım, seni anlıyorum. Yazma görevlerine gömülmek zor olabilir. Mac için bir dikte yazılımı arıyorsanız, iş yükünüze ve bütçenize uygun bir şeyler öneririm.
Dragon Dictate dikte yazılımının Ferrari’si gibidir. Süper doğru ama ağır bir fiyat etiketi var. Büyük miktarlarda yazı işiyle uğraşıyorsanız değer, fakat herkesin tercihi olmayabilir.
Cüzdanınıza daha hafif bir şey için, @nachtschatten Mac’teki yerleşik dikte aracını önerdi. Ücretsiz bir seçenek için oldukça sağlam. Dragon kadar güçlü değil, ama daha küçük işler için işinizi görebilir.
Yeterince konuşulmayan başka bir seçenek de Braina Pro’dur. Çok iyi bilinmiyor, ama dikte yeteneklerini oldukça güvenilir buldum. Ayrıca, diğer görevlerde yardımcı olabilecek bazı güzel yapay zeka özellikleri de var.
Toplantılar ve konuşmalar için Otter.ai hayat kurtarıcıdır. Doğru, düzenlenebilir transkriptler ve bulut tabanlı olduğundan, notlarınıza her yerden erişebilirsiniz.
Ayrıca, daha entegre bir çözümle yetinirseniz Google Dokümanlar’ın sesle yazma özelliğini kaçırmayın. Yeni bir belge açın, Araçlar’a gidin ve Sesle Yazma’ya tıklayın. Mükemmel değil ama Google ekosistemini zaten kullanıyorsanız iyi bir alternatif.
Yani, kısaca şunlara göz atın:
- Dragon Dictate (pahalı ama güçlü)
- Mac’in yerleşik dikte aracı (ücretsiz ve iyi)
- Braina Pro (iyi bir orta yol)
- Otter.ai (toplantılar için harika)
- Google Dokümanlar Sesle Yazma (entegrasyonlu ve ücretsiz)
Birkaçını deneyin ve sizin için en iyi olanı bulun!
Daha fazla konuşup daha az yazmaya!
Tamam, doğrudan konuya girelim!
Öncelikle, yazma işleriyle boğulmuşsanız ve bunu otomatikleştirmeye meraklıysanız, Dragon Dictate’a atlamadan önce iki kez düşünün. Tabii, olağanüstü doğruluğu var ama fiyatı yüksek, ve kabul edelim, herkes bu kadar para harcamak istemez.
@yozora ve @nachtschatten zaten iyi bir liste sunduğundan, işte alternatif bir bakış açısı:
- Dragon Dictate: Elit bir seçenek ama fiyatı birçok kişi için caydırıcı olabilir. Büyük yazma işleri için harika.
- Mac’in Yerleşik Dikte: Ücretsiz ve kullanışlı ama yüksek hacimli, ayrıntılı işler için yeterli olmayabilir. Daha basit ihtiyaçlar için deneyin.
- Otter.ai: Toplantılar ve konuşmalar için sağlam ama bulut tabanlı olduğunu unutmayın—internet hızınıza bağlı olarak biraz yavaş olabilir. Ancak mükemmel bir ücretsiz katman ve düzenlenebilirlik sunar.
- Google Docs Sesli Yazım: Google ekosisteminde çalışır, esneklik sağlar ama karmaşık jargonla karşılaştığında tökezleyebilir.
Şimdi, daha az bilinen bazı seçenekler sunayım:
-
Braina Pro: Çok popüler olmasa da güvenilirdir. Eğer dikteyle biraz yapay zeka görevlerini harmanlamayı seviyorsanız, bu bir mücevherdir. Ayrıca, fiyat ve işlevsellik açısından dengeli bir orta yol sunar.
-
Speechnotes: Sesli metin çevirisi yapan çevrimiçi bir araç. Süper basit, gösterişsiz. Ama hey, ücretsiz ve çıplak bir çözüm arıyorsanız denemeye değer.
Önerilen yazılımların artıları ve eksileri:
Dragon Dictate:
- Artılar: Üst düzey doğruluk, ağır iş yükleri için mükemmel, harika özellikler.
- Eksiler: Pahalı, daha dik öğrenme eğrisi.
Mac’in Yerleşik Dikte:
- Artılar: Ücretsiz, kolay kurulum, rahat kullanım için uygun.
- Eksiler: Sınırlı özelleştirme, uzun belgeler için daha az uygun.
Otter.ai:
- Artılar: Toplantıları yazıya dökmek için harika, düzenlenebilir transkriptler, ücretsiz katman mevcut.
- Eksiler: İnternete bağımlı, ağır aksanlarla daha az doğru olabilir.
Braina Pro:
- Artılar: Güvenilir dikte, ekstra yapay zeka özellikleri, daha uygun fiyatlı.
- Eksiler: Daha az popüler, daha az çevrimiçi kaynak ve kullanıcı yorumu.
Speechnotes:
- Artılar: Ücretsiz, kullanımı kolay, çevrimiçi erişilebilir.
- Eksiler: Sınırlı özellikler, daha az doğru.
Özetle: öncelikle ücretsiz olduğu için yerleşik diktasyonu deneyin. Eğer sizi tatmin etmezse, Braina Pro cüzdanınızı yakmadan hoş bir orta yol sunar. Daha ayrıntılı ihtiyaçlar için ve bol paranız varsa, Dragon Dictate’ı tercih edin.
Mutlu diktelemeler ve parmaklarınıza çok ihtiyaç olan o dinlenmeyi dilerim!