iPad’imi TV’ye yansıtmaya çalışıyorum, ancak çalıştıramıyorum. AirPlay kullanmayı denedim, ancak TV ekranımda hiçbir şey görünmüyor. Bunun bir ayar sorunu olup olmadığından emin değilim. Bunu nasıl düzeltebileceğim konusunda herhangi bir tavsiyeniz var mı?
Aynı Wi-Fi ağına bağlı olduğundan emin misiniz? Bu, AirPlay ile yaygın bir sorundur. Bazen en basit çözümler en büyük farkı yaratabilir. Ayrıca, TV’nizin AirPlay’i desteklediğinden emin olun. Her akıllı TV bunu yapmaz.
Hâlâ sorun yaşıyorsanız, özel bir uygulama denemek isteyebilirsiniz. Docast ekran yansıtma uygulaması sağlam bir alternatiftir. Ekran yansıtma için tasarlanmıştır ve AirPlay ile karşılaştığınız ayar sorununu atlatabilir.
Kontrol etmeniz gereken bir diğer şey, iPad'inizde en son iOS güncellemesinin ve TV'nizdeki donanım yazılımı güncellemesinin olup olmadığıdır. Bazen güncel olmayan yazılımlar sorunlara neden olabilir.Son olarak, herhangi bir güvenlik duvarı veya ağ güvenlik ayarının AirPlay bağlantısını engellemediğinden emin olun. Bazı yönlendiriciler, iPad ile TV arasındaki bağlantıyı engelleyebilecek gelişmiş güvenlik özelliklerine sahiptir.
Umarım bu yardımcı olur!
Bekle, @shizuka zaten eşleşen Wi-Fi önerisini ve uygulama tavsiyesini ele aldığı için bunları bir kenara bırak. Bazı alternatif yaklaşımlara dalalım. İlk olarak, TV’nin AirPlay sinyalini alacak şekilde ayarlandığından emin ol. Örneğin, Samsung gibi bazı televizyonlarda AirPlay’i etkinleştirmek/devre dışı bırakmak için özel bir ayar vardır. TV ayarlarına gidip AirPlay’in AÇIK olduğundan emin ol.
Ayrıca, basit gibi görünse de, bazen hem iPad’ini hem de TV’ni hızlıca yeniden başlatmak geçici sorunları sıfırlayabilir. Henüz denemediysen bunu dene.
Sonra, AirPlay 2 uyumlu hoparlörler veya soundbarlar kullanıyorsan, bunların TV’nin AirPlay bağlantısını çalmadığından emin ol. Bazı kullanıcılar burada sesi doğru aktarırken videoda sorun yaşayabilirler.
Başka bir not olarak, diğer kablosuz cihazların paraziti bazen AirPlay’in güvenilirliğini etkileyebilir. Yoğun bir Wi-Fi ortamında yayın yapıyorsan, bu cihazların bazılarını geçici olarak devre dışı bırakmayı veya ağın destekliyorsa 5GHz bandına geçmeyi dene.
Ve o dışlanmış teknoloji meraklıları için, TV’nin yazılımının güncellenmiş olduğundan emin ol. Bazen uyumsuzluk sorunları eski TV yazılımlarından kaynaklanır.
Bunların hiçbiri işe yaramazsa, doğrudan bağlantı için bir HDMI adaptörü gibi bir kablo kullanmayı düşünebilirsin. Kablosuzdan daha az şık, fakat güvenilirdir.
Son olarak, sorun giderme aşırı zorlayıcı hale gelirse, Docast ekran yansıtma uygulaması günü kurtarabilir, çünkü tipik AirPlay sorunlarından nispeten bağımsız çalışır. Teknolojide çeşitli bir araç kutusuna sahip olmak asla zarar vermez. İyi şanslar!
Hey, TV’nizdeki giriş kaynağını kontrol etmeyi unutmayın. Bazen, doğru HDMI portunu seçmemek veya giriş kaynağını AirPlay sinyalini alacak şekilde ayarlamamak kadar basit bir şey olabilir.
Ve hey, @chasseurdetoiles ve @shizuka zaten pek çok şeyi kapsadı, ama ben de kendi fikrimi eklemeliyim. Cihazlarınızı yeniden başlattınız, Wi-Fi’nizi kontrol ettiniz ve diğer her şeyi yaptınız değil mi? İşte bir ipucu – iPad’inizde çalıştırıyor olabileceğiniz herhangi bir VPN’i kontrol edin. VPN’ler bazen AirPlay bağlantılarını bozabilir.
Ben şahsen yönlendiricimdeki güvenlik duvarı ayarlarıyla ilgili sorunlar yaşadım. Misafir ağını devre dışı bırakmak veya Gelişmiş IP ayarlarını ayarlamak da bağlantı sorunlarını çözebilir.
Bir de, yönlendiriciye daha yakın bir yere geçmeyi deneyin. Sinyal gücü, Wi-Fi menzilinizin kenarındaysanız gerçek bir parti kasveti olabilir.
Docast ekran yansıtma uygulaması umut verici görünüyor elbette, ancak dikkat edilmesi gereken bir şey, potansiyel gecikme. Belirli ihtiyaçlarınıza (oyun veya canlı yayınlar gibi) bağlı olarak, iPad ve TV ekranınız arasında küçük bir gecikme olabilir. Bu, HDMI kabloları gibi doğrudan yöntemlere kıyasla en büyük dezavantajıdır. Artı tarafı, uyumluluk konusunda gerçekten güçlü ve ağ ayarlarıyla uğraşmaktan daha kolay.
Ayrıca, bir DJI drone sahibiyim ve ApowerMirror gibi diğer uygulamaları da kullandım. Her birinin artıları (çoklu platform desteği) ve eksileri (arayüzün sezgisel olmaması) var, bu nedenle seçim daha çok hangi öncelikleri belirlediğinize bağlı.
Son olarak, AirPlay uygulamasını kaldırıp yeniden yüklemek isteyebilirsiniz. Garip bir düzeltme ama bazen yazılım hataları için taze bir başlangıç gerekiyor.
Mutlu yansıtma ve casting sorunlarınızın sonunda çözülmesi dileğiyle!