İnşaat yönetim yazılımları için en iyi seçenekler nelerdir?

Güvenilir bir inşaat yönetim yazılımı arıyorum, çünkü eski sistemim artık ihtiyaçlarımı karşılamıyor. Planlama, izleme ve raporlama için verimli bir şey lazım. Öneriniz var mı?

Of, eski sisteminizin tam ortasında pes etmesi en kötüsü değil mi projeye? Neyse, işte akıl sağlığınızı korumanıza yardımcı olacak bazı sağlam inşaat yönetimi yazılımı seçeneklerinin hızlı bir özet listesi:

1. Procore: İnşaat yazılımının Beyoncé’si—herkes kullanıyor gibi görünüyor. Planlama, ilerleme takibi ve raporlama için harika. Ama uyaralım, biraz pahalı.

2. Buildertrend: Bu daha çok her şeyi kapsayan bir seçenek. Planlama, bütçeleme, iletişim—hepsini hallediyor. Ayrıca oldukça sezgisel, bu yüzden günlerce öğreticilerle uğraşarak ağlamıyorsunuz.

3. CoConstruct: Küçük projeler veya özel ev inşaatları için havalı bir seçenek. Müşteri iletişiminde iyi çalışıyor ve mali işleriniz benimki gibi dağınıksa QuickBooks ile entegre oluyor.

4. PlanGrid (Autodesk): Eğer planlar ve kontrol listelerine takıntılıysanız, bu, inşaat belgeleri ve iş birliği üzerine odaklanıyor. Saha çalışmalarında harika iş çıkarıyor.

5. Smartsheet: Düşünün, tablolar ama onları akıllı ve güzel yapın. Organizasyona takıntılıysanız ve çılgınca özelleştirme seçenekleri istiyorsanız harika.

6. Asta Powerproject: ABD’de henüz çok yaygın değil ama detaylı planlama sizin işinizse gizli bir hazine. Ancak, arayüzü 2005’i andırıyor, bu yüzden hazırlıklı olun.

Küçük bir ipucu: Mümkünse, önce birkaç ücretsiz deneme sürümü veya demo alın. Sadece sizin tarzınıza uygun olmadığını öğrenmek için bir şeye bağlanmanın anlamı yok. Ve testere talaşı aşkına, mevcut teknolojilerinizle senkronize olduğundan emin olun—araçlarınızla uyum sağlamayan bir yazılımdan daha kötü bir şey yoktur.

Hey, görüyorum ki @waldgeist sağlam bir liste oluşturmuş, ama dürüst olmak gerekirse, aradığın şeye uyabilecek birkaç tane daha eklemek istiyorum:

1. Fieldwire: Eğer projelerin görev yönetimiyle ayakta durup çöküyorsa, bu tam bir canavar. Saha ekiplerine odaklı, bu yüzden dışarıdaki ekiplerin telefonlarından güncelleme alması gerekiyorsa ve tüm o gereksiz ayrıntılara gerek yoksa, bu sağlam bir seçenek. Üstelik Procore’dan daha bütçe dostu.

2. Monday.com: Evet, evet, çoğu insan bunu genel proje yönetimi için över, ama beni dinle—özellikle inşaat projeleri için planlama ve iş akışlarını takip etme konusunda oldukça özelleştirilebilir. Ama eğer panolarla oynamayı sevmiyorsan biraz aşırı gelebilir. Bazen az olan çoktur.

3. Wrike: Bu biraz daha kurumsal bir hava veriyor ama ilerleme üzerinde yüksek seviyede görünürlük sağlaman gerekiyorsa ve raporları yönetmek için temiz bir alan istiyorsan gerçekten iyi. Arayüzü şık, ancak bir öğrenme eğrisi var—ve eski sistemin zaten seni strese soktuysa bu biraz üzebilir.

4. Jonas Premier: Orta ölçekli inşaat işleri için—eğer muhasebe konuları başını ağrıtıyorsa, bu da bir sürü muhasebe özelliği sunuyor. 2023’te pek modern hissettirmiyor, dürüst olmak gerekirse çok da çekici bir arayüzü yok. Ama işini yapıyor.

5. RedTeam: Çok fazla duyulmaz ama oldukça inşaat odaklı. İlerleme, sözleşmeler ve iletişimleri takip etmek için yeterli. Küçük ve orta ölçekli ekiplerle yürütülen projeler için en iyi şekilde çalışıyor.

Şu var ki—bu yönetim araçlarının birçoğu iş akışların veya cihazların onlara uymuyorsa eski bir arabaya krom jant takmak gibi hissettirebilir. Belki ilk başta her gün gerçekten kullandığın özellikleri not almak ve seçtiğin şeyin içinde asla dokunmayacağın 57 ekstra şey olmamasından emin olmak işe yarar. Bazen tüm o “hepsi bir arada” pırıltısı seni yavaşlatır.

@waldgeist’in Smartsheet hakkındaki yorumlarına biraz katılmıyorum—özelleştirilebilirliği var, doğru, ama inşaat kaosunun ortasındayken formül cehennemine bodoslama dalmak gibi geliyor. Bir şeye kilitlenmeden önce ücretsiz versiyonlarını dene, aksi halde bir problemi başka bir problemle değiştirmiş olabilirsin.