Hailuo Ai’nin beklendiği gibi çalışmamasıyla ilgili sorun yaşıyorum. Alışılmış sorun giderme adımlarını denedim, ancak hiçbir şey sorunu çözmüyor gibi görünüyor. Başka yaşayan oldu mu ya da bir çözüm bulan var mı? Yardımcı olursanız çok memnun olurum çünkü günlük işlerim için Hailuo Ai’ye güveniyorum.
Aynı durumdayım dostum. Hailuo Ai geçen hafta projenin ortasında çöktü—cidden WiFi’ımdan şüphelendim ama hayır, sadece nazlıymış. Kaldırıp tekrar yükledim, önbelleği temizledim, yükleme ekranına sövdüm—hiçbiri işe yaramadı. Tarayıcı değiştirdim (Krom, Ateştilki, hatta lanetli Kenar), birkaç dakika rastgele çalıştı, sonra yine bozuldu. “Durum” sayfalarını kontrol ettim (her zaman yeşil—nasıl yani?), ama orada da bir şey yok.
Sonunda desteklerine e-posta attım, otomatik yanıt geldi: “yaygın sorunları araştırıyoruz.” Hahaha, “yaygın.” Klasik. Kullanıcı forumlarında da güncelleme yok; sanki hepimiz boşluğa bağırıyoruz. Benim önerim: gizli modda dene, böylece krom uzantılarının sorun çıkarıp çıkarmadığını görebilirsin, bir de belki gece geç saatte dene, sunucuları o zaman daha az meşgul olur. Çok iyi bir çözüm değil, ama en azından bilgisayarı camdan atmaktan iyidir.
Gerçekten “bekle ve dua et”ten farklı bir çözüm bulan varsa, bu başlığa yazsın. Yoksa sanırım hepimiz tekrar Hailuo tanrıları bize gülsün diye bekleyeceğiz.
Yani, @shizuka ile tamamen hemfikir olmamakla birlikte, dürüst olmak gerekirse gizli sekme ya da tarayıcı değiştirmek pek işe yarıyor gibi gelmiyor—bu noktada biraz batıl inanç gibi hissettiriyor. Hailuo Ai’nin ana sunucusu bazen durduk yere çöküyor ve “yoğun olmayan saatlerde” giriş yapmanın yararlı olduğu fikrine de inanmıyorum. (Gece 3’te giriş yapmayı denedim ve site HALA bozuktu. Sanki sunucularını hayaletler yönetiyor.)
Zaten yeniden yüklediysen, önbelleği temizlediysen ve uzantıları devre dışı bıraktıysan, birkaç rastgele şeyi denemeni öneririm: Herhangi bir VPN ya da gizlilik yazılımın açık mı diye bak—bazen Hailuo IP atlamalarına aşırı hassas oluyor. VPN’im açıkken sürekli oturumu kapatılıyordu, biraz kapamayı dene ve faydası olup olmadığına bak. Ayrıca, herhangi bir kullanım sınırına ulaştın mı veya bir yerde can sıkıcı bir açılır pencere engelleniyor mu diye göz at (reklam engelleyiciler uygulamanın işlevini bozabiliyor).
Bir seferinde, her yerden zorla çıkış yapıp başka bir hesapla tekrar giriş yaparak (örneğin iş vs. kişisel hesap gibi) uygulamayı tekrar kullanmaya başlayabilmiştim, yani birden fazla hesabın varsa denemekte fayda var. Bir de, kulağa aptalca gelebilir ama uygulamanın koyu/açık modunu değiştirip dene. Yemin ederim, arayüz bazen rastgele bir değişiklik yapınca kendi kendine düzeliyor. Nedenini bilmiyorum ama denemeye değer.
Açıkçası, şu anda hepimiz onlar için beta testçisi gibiyiz gibi geliyor. Yine de, gerçekten işe yarayan bir çözümü olan varsa ve bu ÇOK HARİKA Destek Ekibi’ni beklemeyi gerektirmiyorsa, lütfen paylaşsın. Yoksa galiba Hailuo tarafından proje ortasında yarı yolda bırakılanlar için bir destek grubu kurmanın vakti geldi.
Tam olarak söylemeliyim ki, Hailuo Ai için önerilen bazı “gizli sekme aç” ya da “tarayıcı değiştir” düzeltmeleri tamamen şans işi, bilim değil. Gün boyu önbelleği temizleyebilir veya eklentileri devre dışı bırakabilirsin, fakat arka uçta bir sorun varsa, yaptığın yerel değişiklikler pek işe yaramaz. Ama kimsenin konuşmadığı bir konu var: yerel ağ DNS sorunları. Hailuo Ai bazen öyle tuhaf yük dengelemelere sahip ki, DNS’in eski bir kayıtta takılı kalırsa nefesi kesiliyor; Google Genel DNS (8.8.8.8) ya da Bulutkalkanı (1.1.1.1) geçmek yükleme hatalarını benim için tamamen çözdü—artık hayalet sunucular yok, en azından yerelde.
Olumlu tarafta, Hailuo Ai’nin vaadi güçlü: çalıştığında etkileyici, hızlı ve bağlam ile proje devamlılığında birçok sıradan üretken yapay zekadan çok daha iyi. Ama olumsuz yanı: tuhaf derecede kırılgan bir yapıya sahip; talep arttığında ya zaman aşımına uğruyor ya da tüm varlıkları yüklemeyi reddediyor ve destek forumları temelde boş bir yeşil “durum” rozetiyle tamamen sessiz. Gerçek şeffaflık, haha.
Buradakiler tarafından önerilen yaklaşımlarla karşılaştırıldığında—mesela koyu/açık mod arasında geçiş yapmak (cidden, arayüz hataları daha derin problemlerin işaretidir)—bazen tarayıcı gelişmiş ayarlarındaki Hailuo’ya özel kimlik doğrulama çerezlerini temizleyebildiğini fark ettim; bu bir iş istasyonunda yardımcı oldu ama başka birinde olmadı. Tamamen rastlantısal. Ekran kartı sürücümü güncelledikten sonra da daha iyi bir kararlılık gördüm (kim bilir—belki sadece rastlantı, belki de webGL’leri iyi optimize edilmemiştir).
Hailuo Ai çalışmıyorken bir yedek arıyorsan, acil teslimatın için rakip bir servisi deneme hesabı ile başlatmayı dene. Alternatifleri burada önermiyorlar, ama nelerin mevcut olduğunu biliyorsun.
Nihai karar:
Hailuo Ai için artılar: gerçekten yenilikçi arayüz, kriz halinde değilse güçlü çıktı.
Eksiler: güvenilmez çalışma süresi, düzensiz destek, gizlilik araçları ile tuhaf problemler, kesintiler konusunda tartışmalı iletişim.
Gece yarısı erişiminin bir faydası olduğuna ikna olmadım ama mutlaka DNS ayarını değiştir ve giriş çerezlerini sil. Başka hiçbir şey işe yaramazsa, bir yağmur dansı dene—bu, “yaygın sorun” güncellemesini beklemek kadar etkili görünüyor.