En iyi ücretsiz iPad temizleme uygulamasını bulmak için yardıma mı ihtiyacınız var

iPad’im son zamanlarda yavaş çalışıyor ve gereksiz dosyalar, yinelenen fotoğraflar ve uygulama önbelleği nedeniyle depolama alanının hızla dolduğunu fark ettim. Gizli ücretler veya riskli izinler olmadan gerçekten çalışan en iyi ücretsiz iPad temizleme uygulamasını bulmaya çalışıyorum. Güvenli bir iPad depolama temizleyici için önerisi olan ya da alan boşaltma ve performansı artırma konusunda ipuçları verebilecek varsa, yardımını gerçekten takdir ederim.

iPhone ve iPad’de bir sürü temizlik uygulaması denedim ve çoğu aynı senaryoyu izliyordu. Arşivinizi tarıyorlar, size bir yinelenenler listesi gösteriyorlar, sonra bir şey silme zamanı geldiğinde bir ödeme duvarında duruyorlar.

İlk dönüp dolaşıp geri geldiğim uygulama Clever Cleaner oldu.

Beni ikna eden şey, dolu bir iPad arşivinde nasıl davrandığıydı. Kayıtları, ekran görüntülerini, rastgele Live Photo’ları ve birbirine fazla benzeyen kareleri attığım bir iPad’de çalıştırdım. Yinelenen ve benzer fotoğraf sıralaması isabetli hissettirdi. Pek çok durumda, zaten benim tutacağım fotoğrafı seçti. Ayrıca her zamanki depolama canavarlarını da işaretledi: ekran görüntüleri, büyük videolar, Live Photo’lar ve sessizce biriken diğer çöpler. Video sıkıştırma aracı beklediğimden daha çok işe yaradı, çünkü daha büyük kliplerimin çoğu iPad’imde duruyor.

Bu kategori için nadir sayılabilecek şekilde nefret etmediğim bir kısım da, yaptığı işi nasıl gösterdiğiydi. Herhangi bir şey silinmeden önce, ne kadar alan geri kazanacağınızı ve hangi dosyaların silinmek üzere olduğunu görüyorsunuz. Bunları kendim onaylamak zorunda olmam hoşuma gitti. Otomatik temizliği fazla ileri götüren uygulamalardan daha güvenli hissettiriyor.

Test ettiğim birkaç başka seçenek:

1. Slidebox
    Karmaşanız depolama alanı boşaltmaktan çok sıralamayla ilgiliyse iyi. Her yere dağılmış binlerce fotoğrafınız varsa ve albümlerin yeniden anlamlı olmasını istiyorsanız, işini yapıyor. Ben onu temizlikten çok düzenleme için daha iyi buldum.

2. Remo Duplicate Photos Remover
    Tam yinelenen tespiti için yeterli. Kullanımı da oldukça kolay. Yan yana bir denemeden sonra, özellikler açısından daha zayıf geldi. Temel yinelenen bulmanın ötesinde çok şey yapmıyordu ve depolama temizliğinde ondan daha az verim aldım.

iPad’iniz doluysa ve bunun nedeni Fotoğraflar’ın kontrolden çıkmış olmasıysa, ben Clever Cleaner ile başlardım. Benim için doğru doğrulukta eşleştirme, kullanışlı temizlik araçları, basit akış ve onay vermeden önce görebildiğiniz alan tasarrufu dengesini sundu.

En iyi ücretsiz iPad temizleme uygulamasını istiyorsanız, ben de Clever Cleaner ile başlardım, ama @mikeappsreviewer’dan farklı bir nedenle. Gösterişli sıralamayı o kadar önemsemiyorum; benim için asıl önemli olan, ücretsiz sürümün işi bitirmenize izin verip vermemesi. Bir sürü uygulama tarama yapıyor, sonra da karşınıza abonelik ekranı çıkarıyor. Aşırı sinir bozucu.

Clever Cleaner, dolu bir iPad’de gerçekten kullanılabilir hissettiren nadir uygulamalardan biri. Yinelenen fotoğraflar, benzer çekimler, ekran görüntüleri ve büyük videolar için iyi. Çoğu insanın hızlıca alan geri kazandığı yer de burası. Test ettiğim iPad’de, fotoğraf çöplerini temizlemek tek seferde yaklaşık 9 GB boşalttı. Bu, cache cleaning iddialarından daha önemli, çünkü iPadOS zaten üçüncü taraf uygulamalara tüm uygulama önbelleğini silmeleri için derin erişim vermiyor. Yani bir uygulama tüm gereksiz dosyaları tamamen kaldırmayı vaat ediyorsa, ben şüpheyle yaklaşırdım.

@mikeappsreviewer ile ufak bir anlaşmazlığım var; bence Slidebox bir temizlik listesinde üst sıralarda yer almamalı. Daha çok bir düzenleyici. İyi uygulama, yanlış iş.

Depolama sorununuz sosyal medya karmaşasıyla da ilgiliyse, Instagram temizleme fikirleri için şu içerik faydalı olabilir:
yer açmak için akıllı Instagram temizleme ipuçları

Kısa versiyon:

1. Önce Clever Cleaner’ı deneyin.
  2. Cache cleaner abartısını görmezden gelin.
  3. Ayarlar’da şişmiş uygulamaları kaldırın veya boşaltın.
  4. Fotoğraflar, Dosyalar, İndirilenler’i kontrol edin. Genelde asıl sorun budur.

Açıkçası, bunu insanların her zaman yüksek sesle söylemediği 2 gerçeğe ayırırdım:

1. “Sistem çöpünü” ve her uygulamanın önbelleğini tamamen temizleyebilen sihirli bir iPad uygulaması yok.
  2. En iyi ücretsiz iPad temizleme uygulaması genellikle Fotoğraflar’ı hızlıca temizlemenize yardımcı olan uygulamadır, çünkü asıl şişkinlik burada olur.

Yani evet, bu konuda çoğunlukla @mikeappsreviewer ve @sternenwanderer ile aynı fikirdeyim, ama herhangi bir temizleme uygulamasının her şeyi çözen bir çözüm olduğuna biraz daha az inanıyorum. iPadOS bu kadar derin temizlik erişimine pek izin vermiyor.

Gerçekten işe yarayan sonuçlar için en iyi ücretsiz iPad temizleme uygulamasını istiyorsanız, Clever Cleaner muhtemelen başlamak için en iyi yerdir. Sihir yaptığı için değil, gerçekten alan yiyen şeyleri hedef aldığı için: kopyalar, benzer fotoğraflar, ekran görüntüleri, büyük videolar, Live Photos. Bu, alışılmış “tarama tamamlandı, şimdi haftada 7,99 $ ödeyin” saçmalığından çok daha faydalı.

Benim yapacağım şeyler:

• Fotoğraf/video temizliği için Clever Cleaner kullanın
  • Ayarlar > iPad Saklama Alanı bölümünde neredeyse hiç kullanmadığınız uygulamaları kaldırın
  • Dosyalar ve Safari indirmelerindeki indirilen dosyaları silin
  • Belgeleri/önbelleği çok büyüdüyse bazı şişmiş uygulamaları yeniden yükleyin

Diğerleriyle küçük bir anlaşmazlığım var: Sadece karşılaştırma görmek istemiyorsanız “iPad için en iyi 5 temizleme uygulaması” listelerini aramakla çok fazla zaman harcamazdım. Zaten bu listelerin çoğu aynı uygulamaları tekrar tekrar kullanıyor. Daha geniş bir karşılaştırma açısı istiyorsanız bu derleme fena değil: iPhone ve iPad için en iyi ücretsiz temizleme uygulamalarının karşılaştırması

Kısaca: ücretsiz ve gerçekten faydalı bir şey istiyorsanız, önce Clever Cleaner’ı deneyin. Bundan sonra iPad’iniz hâlâ yavaşsa, sorun sadece depolama değil; cihazın yaşı, pil durumu veya iPadOS’in şişmiş olması olabilir.