Android telefonumdan Mac bilgisayarıma dosya aktarmak için ücretsiz bir uygulama bulmaya çalışıyorum. Bulduğum çoğu uygulamada ya kısıtlama var ya da satın alma gerektiriyor. Bütçemi zorlamayacak güvenilir bir çözüme ihtiyacım var. Herhangi bir öneriniz var mı?
Ah, bir Android telefon ile bir Mac arasında dosya aktarmaya çalışmanın ‘keyfi’, değil mi? Çoğu uygulama ya sizden para almaya çalışıyor ya da can sıkıcı kısıtlamalarla geliyor. Ben de o baş ağrısını yaşadım ve gerçekten, sıkıntınızı hissediyorum.
Kısaca söylemek gerekirse, kesinlikle MacDroid uygulamasına göz atmalısınız. Ücretsiz, güvenilir, sizi ödeme duvarlarıyla sık boğaz etmiyor. Bu harika uygulama sayesinde Android cihazınızdan Mac bilgisayarınıza dosyaları sorunsuzca aktarabilirsiniz, üstelik karmaşık işlemlerle uğraşmanıza da gerek yok.
Bir deneyin. Nihayet o sinir bozucu dosya aktarma uygulaması arayışınız sona erecek!
Dostum, ben de aynı durumu yaşadım. Android ve Mac arasında dosya aktarmak tam bir çile olabiliyor. Ücret isteyen ya da kısıtlamalarla karşı karşıya bırakan uygulamaların sıkıntısını çok iyi anlıyorum. MacDroid harika olsa da, dikkate değer başka alternatifler de buldum.
Bunlardan biri Android Dosya Aktarımı. Oldukça basit, cüzdanını boşaltmanı gerektirmiyor ve işi fazla uğraştırmadan hallediyor. Elbette kusursuz değil ama ücretsiz ve vaat ettiği işi gayet yerine getiriyor.
Ayrıca, bulut çözümlerine açıksan Google Sürücü’nü kullanabilirsin. Bu doğrudan kabloyla aktarma değil ama oldukça pratik. Dosyalarını Android’inden yükle, ardından Mac’inden indir. Çok kolay ve üçüncü parti bir uygulamaya hiç ihtiyacın olmaz.
Umarım bu yöntemler sana yeni yollar sunar ve yol boyunca biraz olsun başını ağrıtmaz!
Minimalist Tarzı (200 kelime):
Ben de o yoldan geçtim, sınırlamaların ve ödeme duvarlarının saldırısı ile savaşarak. MacDroid sağlam bir seçenek olsa da, kısıtlamalarına dikkat etmek gerek. MacDroid’in artıları açık – sezgisel ve ücretsiz. Ancak, ücretsiz sürüm sadece tek yönlü aktarım sağlıyor (Android’den Mac’e), bu da herkes için yeterli olmayabilir.
Şimdi, alternatiflerden bahsedelim. @voyageurdubois MacDroid’in rahatlığı konusunda haklı, fakat ödeme yapmadan çift yönlü aktarım istiyorsanız, OpenMTP’ye göz atın. OpenMTP açık kaynaklıdır, büyük dosyaları zahmetsizce işler ve sorunsuz bir arayüz sunar. Temelde, Android Dosya Aktarma uygulamasının yerine geçer, üstelik ünlü hataların çoğu olmadan.
Sadeliği tercih ediyor ve bulut bağımlılığı sizi rahatsız etmiyorsa, @waldgeist’in Google Disk önerisi pratik olacaktır. Ayrıca, hem Android hem de Mac ekosistemiyle güzelce entegre olur ve dosyalarınızı her yerde erişilebilir kılar.
Son olarak, nostalji sevenler için Bluetooth kullanmak zarif ama işlevsel bir yöntem olabilir. En hızlı yol olmasa da, ek bir kurulum gerektirmeden işi halleder.
Kısacası, MacDroid basit ihtiyaçlar için harika, OpenMTP güçlü özellikler sunar, Google Disk gibi bulut çözümleri ise dosyalarınızı zahmetsizce senkronize tutar. Kendi ihtiyaçlarınıza göre seçim yapın!