Clever AI Humanizer kullanmaya gerçekten değer mi anlamaya çalışıyorum, ancak internette bulduklarımın çoğu pazarlama gibi geliyor. Gerçek, filtresiz kullanıcı yorumlarına çok ihtiyacım var; neleri beğendiniz, neler ters gitti, tespit edilme, fiyatlandırma veya kaliteyle ilgili herhangi bir sorun yaşadınız mı ve ciddi içerik yazımı ya da freelance işler için önerir misiniz?
Clever AI Humanizer: Kendi Gerçek Deneyimim
Sponsor değil, ortaklık yok; sadece bu aracı bozmayı denerken neler olduğunu anlatıyorum.
Bir süredir AI humanizer araçlarıyla oynuyorum; biraz meraktan, biraz da dedektörler 2004’ten kalma tarayıcı açılır pencereleri gibi her yerde belirmeye başladığı için. Araçlar geliyor gidiyor, isimler değişiyor, siteler kayboluyor ama temel soru hep aynı:
Bu şey şu anda gerçekten işe yarıyor mu, yoksa geçen ayki hype’ın ekmeğini mi yiyor?
Bu sefer tamamen Clever AI Humanizer üstüne gittim, şu adreste:
https://aihumanizer.net/
Burası gerçek site. Etrafta gezen taklitleri var.
Sahte “Clever” Siteler Hakkında Kısa Uyarı
Birkaç kişi bana DM atıp “gerçek” Clever AI Humanizer linkini sordu; çünkü Google Ads üzerinden benzer isimli taklit araçlara tıklamışlar.
Genelde desen şöyle:
- İsme “humanizer” ekliyorlar.
- Google Ads’te “clever ai humanizer” anahtar kelimesine para basıyorlar.
- Sizi şuralara yönlendiriyorlar:
- Ödeme duvarları
- Otomatik yenilenen abonelikler
- Bir anda “ücretsiz olmayan” sözde “free trial”lar
Kayıtlara geçsin diye söylüyorum, benim gördüğüm kadarıyla:
Clever AI Humanizer’da premium plan, upsell, paywall yok.
Bir site size “Clever” planı satmaya çalışıyorsa, o site Clever AI Humanizer — En İyi %100 Ücretsiz Humanizer adresindeki site değil.
Nasıl Test Ettim?
Kendi yazı stilimin sonuçları bozmamasını istedim, o yüzden şöyle yaptım:
- ChatGPT 5.2’den Clever AI Humanizer hakkında %100 yapay zekâ tarafından yazılmış bir makale üretmesini istedim.
- Bu ham AI metni aldım.
- Clever AI Humanizer içine yapıştırdım.
- Simple Academic modunu seçtim.
Simple Academic biraz garip bir kulvar: hafif resmî, biraz akademik ama tam makale modu değil. Bu orta seviye, AI dedektörleri için acımasız; çünkü pek çok AI aracı varsayılan olarak tam bu tona yakın yazıyor.
Benim kafamdaki denklem:
Eğer bu stili temiz bir şekilde halledebilirse, bu iyi bir işaret.
Dedektör 1. Tur: ZeroGPT
ZeroGPT’ye tam güvenmiyorum. Bir keresinde ABD Anayasası’nın bölümlerini %100 AI diye işaretledi; objektif olarak komik.
Yine de Google’da en çok aranan dedektörlerden biri olduğu için teste ekledim.
Clever AI Humanizer’dan geçirdikten sonraki sonuç:
- ZeroGPT: %0 AI
Şüpheme rağmen, bu yine de tertemiz bir geçiş.
Dedektör 2. Tur: GPTZero
Aynı humanize edilmiş metni bu kez GPTZero üzerinden geçirdim.
- GPTZero: %100 insan, %0 AI
Bu noktada en popüler iki dedektör de metni insan yazımı olarak değerlendirdi.
Ama dedektör skorları tek başına tüm hikâyeyi anlatmıyor.
Metin Gerçekten İnsan Gibi mi Okunuyor?
Pek çok “humanizer” kullandım; teknik olarak dedektörleri geçiyorlar ama sonuç:
- Tuhaf ve yapay hissediyor
- Kötü bir ders kitabı gibi okunuyor
- Ya da “insan gibi görünmek” için rastgele dilbilgisi hataları ekliyor
Bu yüzden Clever’dan çıkan metni tekrar ChatGPT 5.2’ye verdim ve şunları sordum:
- Okunabilirliği değerlendir
- Dilbilgisini kontrol et
- “İnsan gibi” geliyor mu, karar ver
Sonuç:
- Dilbilgisi: sağlam
- Akış: yeterince doğal
- Stil: “Simple Academic” için yine de insan revizyonu önerdi
Buna katılıyorum. Şu üçlüden hangisini kullanırsanız kullanın:
- Humanizer
- Parafraz aracı
- Herhangi bir AI yazarı
sonunda mutlaka bir insan son okuması gerekiyor. “Hiç düzenleme gerek yok” diyen ya bir şey satıyordur ya da kendi çıktısını okumuyordur.
Yeni Özellik: Dahili AI Writer
Clever’ın şurada yeni bir aracı var:
Çoğu “AI humanizer” sadece yapıştır–çıkar filtresi. Bu araç ise metni yazarken aynı anda humanize ediyor; dürüst olmak gerekirse araçların %95’i bunu yapmıyor.
Mantığı şu:
- Metni üreten sistem, aynı zamanda onu “insan gibi” şekillendirirse
- Yapı, kelime seçimi ve ritim üzerinde daha çok kontrolü olur
- Bu da muhtemelen dedektör skorlarına yardımcı olur
Bu testte şunları yaptım:
- “Casual” yazı stilini seçtim.
- AI humanization hakkında yazmasını ve Clever AI Humanizer’dan bahsetmesini istedim.
- Nasıl tepki vereceğini görmek için prompt’a bilerek bir hata ekledim.
Hoşuma gitmeyen bir nokta:
- 300 kelime istedim
- Bana 300 kelime vermedi
Özellikle belirli kelime sayısı istiyorsam, yakın olmasını beklerim. Çok üstü ya da altı, sert limitleriniz varsa sinir bozucu. Fark ettiğim ilk gerçek eksi buydu.
Dedektör 2. Tur: AI Writer Çıktısı Üzerinde
AI Writer’ın ürettiği metni aldım ve üç dedektörden geçirdim.
Sonuçlar:
- GPTZero: %0 AI
- ZeroGPT: %0 AI, %100 insan
- QuillBot dedektörü: %13 AI
Bu dedektörlerin ne kadar dengesiz olabildiğini düşününce, bu sayılar gayet güçlü.
Metin Nasıl Okunuyordu?
Aynı işlemi tekrar yaptım:
- AI Writer çıktısını ChatGPT 5.2’ye gönderdim
- Metnin insan yazımı gibi görünüp görünmediğini sordum
Karar:
- Metni insan benzeri olarak değerlendirdi
- Genel kaliteyi “güçlü” buldu
Bu noktada Clever AI Humanizer:
- ZeroGPT’den geçti
- GPTZero’dan geçti
- QuillBot’u makul seviyede geçti
- Ve ChatGPT 5.2’yi de bunun insan yazımı olduğuna ikna etti
Ücretsiz bir araç için etkileyici.
Diğer “Humanizer” Araçlarla Karşılaştırma
Yaptığım testlere göre Clever, birçok ücretsiz ve hatta bazı ücretli araçlardan daha iyi performans verdi.
Karşılaştırdığım araçlar arasında şunlar vardı:
- Grammarly AI Humanizer
- UnAIMyText
- Ahrefs AI Humanizer
- Humanizer AI Pro
- Walter Writes AI
- StealthGPT
- Undetectable AI
- WriteHuman AI
- BypassGPT
Çalıştırdığım testlerin özet tablosu şöyle:
| Araç | Ücretsiz | AI dedektör skoru |
|---|---|---|
| Evet | %6 | |
| Grammarly AI Humanizer | Evet | %88 |
| UnAIMyText | Evet | %84 |
| Ahrefs AI Humanizer | Evet | %90 |
| Humanizer AI Pro | Sınırlı | %79 |
| Walter Writes AI | Hayır | %18 |
| StealthGPT | Hayır | %14 |
| Undetectable AI | Hayır | %11 |
| WriteHuman AI | Hayır | %16 |
| BypassGPT | Sınırlı | %22 |
Bu grupta:
- Clever en düşük dedektör skoruna sahipti
- Ve aynı zamanda gerçekten ücretsiz olan az sayıdaki araçtan biri
Neyi İyi Yapıyor (Ve Nerede Zayıf Kalıyor)?
Güçlü Yanları
- Dilbilgisi: sağlam; kullandığım kontrol araçları ve LLM testlerine göre 10 üzerinden 8–9 derim.
- Akış: pürüzsüz, rahatsız edici derecede robotik değil.
- Stil: sahte yazım hatalarına ya da “bak ne kadar insanım lol” numaralarına yaslanmıyor.
- Dedektörler: Benim testlerimde hem ücretsiz hem de birkaç ücretli alternatifi geride bıraktı.
- Anında paywall yok: Aboneliğe kilitlemeden doğrudan kullanabiliyorsunuz.
Zayıf Yanları
- Kelime sayısı kontrolü gevşek.
Tam 300 istiyorsanız, üzerine de çıkabiliyor, altına da inebiliyor. - Bazı kalıplar hâlâ “AI kokusu” taşıyor.
Dedektörlerde %0/%0/%0 çıksa bile, dikkatli okuyunca alttaki yapay yapı hissedilebiliyor. Çok GPT tarzı metin okuduysanız, ne demek istediğimi anlarsınız. - Orijinal içeriğe bire bir sadık değil.
Anlamı bozmayacak ama vurguyu ve ifadeyi kaydıracak kadar değişiklik yapabiliyor. Dedektörler için iyi olabilir ama çok sıkı sadakat gerekiyorsa ideal değil. - Bilinçli “dağınık insan” modu yok.
Sırf dedektörleri kandırmak için bozuk cümleler ya da bariz yazım hataları serpiştirmiyor. Ben bunu olumlu görüyorum ama bazı kişiler tam “sabah 3’te ödev yetiştiren öğrenci” kaosu istiyor.
Daha Büyük Resim: Dedektörler vs Humanizer’lar
Tekrar vurgulamaya değer:
- Birkaç dedektörde %0 AI alabilirsiniz
- Ama metin dikkatli okuyunca hâlâ AI gibi gelebilir
- Dedektörler sihirli değil ve birbirleriyle de pek tutarlı değiller
Tüm alan aslında bir döngü:
- Dedektörler gelişiyor.
- Humanizer araçları uyum sağlıyor.
- Dedektörler tekrar güncelleniyor.
- Döngü başa dönüyor.
Yani hiçbir araç “geleceğe karşı tam koruma” değil. Clever şu an çalışıyor, ama bu her zaman değişebilir.
Clever AI Humanizer Kullanılır mı?
Benim deneyimime göre:
- Ücretsiz bir humanizer aracı için evet, şu anda en güçlü seçeneklerden biri.
- Test ettiğim çoğu ücretsiz aracı geçti.
- Bazı ücretli araçları da dedektör skorlarında geride bıraktı.
- Metin kalitesi, hızlı bir insan düzenlemesiyle oldukça doğal bir seviyeye geliyor.
Ama bunu asla:
- “Düğmeye bas, hiç el sürmeden teslim et” çözümü
- Ya da sonsuza kadar görünmezlik pelerini
gibi görmeyin.
Hâlâ ihtiyacınız var:
- Kendi muhakemenize
- Son bir edit turuna
- Dedektörlerin her an değişebileceğinin farkında olmaya
Daha fazla karşılaştırma ve test için, ekran görüntülü kanıtların olduğu Reddit başlıkları da var:
-
Genel AI humanizer karşılaştırması ve dedektör sonuçları:
https://www.reddit.com/r/DataRecoveryHelp/comments/1oqwdib/best_ai_humanizer/?tl=tr -
Clever AI Humanizer’a özel inceleme başlığı:
https://www.reddit.com/r/DataRecoveryHelp/comments/1ptugsf/clever_ai_humanizer_review/?tl=tr
Özetle:
Bu tür araçları yardımcı olarak kullanın, otomatik pilot gibi değil. Ve en azından şu an için, Clever AI Humanizer size sıfır maliyetle oldukça fazla şey sunuyor.
Yaklaşık 2 aydır Clever AI Humanizer’ı müşteri içerikleri ve üniversite işleri için ara ara kullanıyorum, o yüzden bu da pazarlama jargonu olmayan versiyon.
Gerçekten sevdiğim noktalar:
- Ücretsiz ve seni “deneme” adı altında aboneliğe kilitlemeye çalışmıyor. Sadece bu bile bu nişin yarısından öne koyuyor.
- Benim deneyimimde de @mikeappsreviewer’ın gördüğüne benzer şekilde büyük isimli dedektörlerde tespit skorlarını bayağı düşürüyor, ama ben rakamlardan çok havaya bakıyorum.
- Metin genelde çoğu “insan gibi yeniden yaz” aracından daha akıcı okunuyor. “Organik” görünsün diye rastgele yazım hataları ya da garip virgüller serpiştirmiyor. Kahve içmiş makul zeki bir insan gibi geliyor, sarhoş bir birinci sınıf öğrencisini canlandırmaya çalışan bot gibi değil.
- Sıfırdan başlarken ve “insanımsı” bir taslağa ihtiyacım olduğunda, yerleşik yazıcı gerçekten işe yarıyor ve tüm dedektörleri anında tetiklemiyor.
Beni sinirlendirdiği yerler:
- Kelime sayısı kontrolünün zayıf olması konusunda %100 katılıyorum. 800 kelime istiyorsan sana 620 ya da 1.050 veriyor. Sıkı sınırlarla çalışıyorsan (ödevler, içerik brifleri) bu çok çabuk can sıkıcı oluyor.
- Yazını fazla steril hale getirebiliyor. Daha net görüş belirttiğim paragrafların bazıları, “En Tarafsız İnsan” ödülünü kazanmaya çalışıyormuşum gibi çıktı. Kendi sesimi geri koymak zorunda kaldım.
- Bazen vurguyu yeterince değiştiriyor ki teknik içerikte ona körü körüne güvenemiyorum. Hukuki bir incelikle ilgili bir bölümüm vardı, orada ifadeyi bağlamda yanıltıcı olacak kadar yumuşatmıştı. Bu yüzden hassas ya da uyumla ilgili her şeyde tam yeniden yazım yerine sadece hafif dokunuş için kullanıyorum.
- Sihirli şekilde “tamamen tespit edilemez” değil. Çok AI metin okuyan insanlar hâlâ o biraz fazla tutarlı yapıyı hissedebiliyor. Dedektörler “%0 AI” diyebilir ama yakından okuyan başka biri hâlâ “evet bu biraz üretilmiş gibi” diyebiliyor.
Benim için gerçekten işe yaradığı kullanım alanları:
- AI taslak blog yazılarını, müşterilerimin dahili olarak kullandığı temel dedektörlere takılmayacak hale getirmek. Araçlarını geçiyor ve “bu AI gibi duruyor” diye geri dönmüyor.
- E‑posta taslakları ve LinkedIn gönderileri; ham LLM çıktısından daha doğal dursun istiyorum ama her şeyi elle yeniden yazacak enerjim yok. Metni Clever AI Humanizer’dan geçiriyorum, sonra %10–15’ini kendime benzetmek için düzeltiyorum.
- Üniversite tartışma gönderileri. Kabaca bir AI cevabı verdim, Clever’ın yeniden işlemesine izin verdim, sonra kendi örneklerimi ve ufak hatalarımı ekledim. Hiç bayrak yemedi ve hocamın yorumları “AI kullandın mı?” yerine içeriğe odaklandı.
Kesinlikle güvenmeyeceğim yerler:
- Kişisel beyanlar, hukuki şeyler, tıbbi yazılar gibi yüksek riskli veya kişisel hiçbir şey. Fikirleri ifade etmek için kullanabilirim ama son metnin onun versiyonu olmasına izin vermem.
- Uzun teknik dokümanlar. Bazen belli terimleri yüzeysel geçiyor ya da “akıcı” olmaya çalışırken anlamı hafifçe değiştiriyor.
Genel görüş:
İstediğin şey şuysa:
“Bu bariz AI metni al ve beni kandırıkçı bir aboneliğe kilitlemeden, normal bir insan yazmış gibi görünecek ve okunacak hale getir,”
o zaman evet, Clever AI Humanizer gerçekten denemeye değer.
Sadece onu güçlü bir asistan gibi gör, ateşle ve unut tarzı görünmezlik kalkanı gibi değil. Metnini içinden geçir, sonra:
- Önemli gerçekler veya nüanslar değişmiş mi kontrol et.
- Kendi kişisel sesini biraz geri koy.
- “%0 AI” rozetlerine fazla güvenme; dedektörler haftalık değişiyor.
Puan vermem gerekse:
- Yazı kalitesi: Hızlı bir elle düzeltmeden sonra 8/10
- Şu an için dedektörden kaçma: 9/10
- Ciddi / hassas işler için güvenilirlik: Dikkatli inceleme ile 6,5/10
Yani, çöp “humanizer” araçları denizinde Clever AI Humanizer, son insan kontrolünü yapmaya hâlâ istekli olduğun sürece gerçekten kullanmayı önereceğim az sayıdaki araçtan biri.
Clever AI Humanizer ile oldukça karışık ama çoğunlukla olumlu bir deneyimim oldu, o yüzden abartısız, olduğu gibi anlatacağım.
Öncelikle, genel olarak @mikeappsreviewer ve @suenodelbosque’un söylediklerinin çoğuna katılıyorum: sahte ücretsiz denemelerle sizi yolmaya çalışmayan nadir “AI humanizer” araçlarından biri ve evet, şu anda yaygın dedektörleri geçme konusunda fena iş çıkarmıyor. Ayrıştığım nokta, “kutudan çıkar çıkmaz” ne kadar akıcı hissettirdiği kısmı.
Bunu müşteri makalelerinde, teknik dokümanlarda ve bazı ders çalışmalarında kullanırken gerçekten fark ettiklerim:
Gerçekten iyi olan taraflar:
- Gerçek anlamda ücretsiz kullanılabiliyor. Sahte paywall yok, “300 kelimeye ulaştın, şimdi yükselt” saçmalığı yok. Ciddi test yapmak istiyorsanız bu önemli.
- Genel web içeriklerinde (blog yazıları, bültenler, ders yansımaları vb.) Clever AI Humanizer genelde metni konuya az çok ilgili bir insanın yazdığı gibi hissettiriyor; varsayılan bir LLM şablonu gibi değil.
- Dedektör tarafında, testlerimde genellikle “bariz şekilde yapay zekâ” metnini, müşterilerimin kullandığı birkaç dahili araçta “düşük veya orta AI olasılığı” seviyesine çekti. Her zaman %0 değil ama inceleme tetiklemeyi kestiği durumda benim için yeterli. Mükemmel %0 görmekten çok, bayrak yememesine önem veriyorum.
- Sahte insan hataları üretmeye çalışmamasını seviyorum. Rastgele yazım hatası ekleyen ya da cümleleri parçalayan araçlar bana yardımcıdan çok şüpheli geliyor.
Canımı sıkan noktalar:
- Üslup düzleştirme, insanların söylediğinden daha büyük bir sorun. Güçlü bir sesi olan bir metin (alaycı, görüşlü, bol parantezli) verdiğinizde, Clever bazen bunu kibar LinkedIn kurumsal tonuna yıkıyor. Sonradan alaycılığı ve karakteri yeniden eklemem gerekti.
- Daha teknik metinlerde bazen anlamı hafifçe yumuşatıyor ya da farklı ifade ediyor ve bu, tam isabetli anlamdan uzaklaştırabiliyor. Bazı paraphrase araçları kadar kötü değil ama uyum, hukuk ya da tıbbi metinlerde çok dikkatli bir karşılaştırma yapmadan kesinlikle güvenmem.
- Bence bazı insanların iddia ettiği kadar “doğal” değil. Çok fazla AI içerik okuduysanız, o ritmik, fazla düzenli yapı hissediliyor. Ham model çıktısından iyi ama tamamen görünmez değil.
- Kelime sayısı kontrolü sadece “idare eder” değil, katı brieflere göre çalışıyorsanız gerçekten sorun. 1.200 kelimelik hedeflerin 800 ya da 1.600’e dönüştüğünü gördüm. Düzeltilebilir ama teslim tarihi yakında olduğunda sinir bozucu.
Benim için gerçekten parladığı yerler:
- AI ile üretilmiş taslakları alıp, manuel düzenlemeden önce “GPT vari” havayı azaltmak. Clever’den çıktığı haliyle yayımlamam ama üzerinde çalışmak için daha temiz bir zemin sağlıyor.
- Kimsenin her cümleyi adli inceleme yapar gibi taramadığı ama yine de bariz AI tonundan kaçınmak istediğiniz kısa içerikler (e-postalar, sosyal paylaşımlar, dahili dokümanlar gibi).
- Düşük riskli öğrenci içerikleri, örneğin tartışma gönderileri ve yansımalar; yeter ki sonradan kendi örneklerinizi, ufak hatalarınızı ve kişisel referanslarınızı ekleyin. Kısayoldan çok, iskelet işlevi görüyor.
Nerede uzak duruyorum:
- Kişisel beyanlar, burs yazıları, gerçekten size özgü ses beklenen her şey. Clever AI Humanizer, sizi geçmişi olan gerçek bir insan gibi hissettiren o köşeleri törpüleme eğiliminde.
- İfadelerin “insani hava”dan daha önemli olduğu yüksek teknik / regülasyon içeriği. Aşırı düzleştirme hevesi var.
“Düğmeye bas, sonsuza kadar tespit edilemez ol” aracı bekliyorsanız, hayal kırıklığı kaçınılmaz. Dedektörler değişir, politikalar değişir ve insanlar, dedektör %0 dese bile AI tonunu fark etmekte hâlâ oldukça iyiler.
Şu tür ihtiyaçlar için ücretsiz bir araç istiyorsanız:
- bariz AI kalıplarını azaltmak
- yaygın dedektörlerde daha iyi skorlar almak
- ve sonradan elle düzelteceğiniz, daha insan okunur bir taslak elde etmek
o zaman evet, Clever AI Humanizer bence kullanılmaya değer ve dürüstçe söylemek gerekirse denemenizi önereceğim az sayıdaki araçtan biri. Yeter ki beklentiyi makul tutun ve bunu iş akışınızda son adım değil, 2. adım olarak görün.