iPhone fotoğraf arşivim tamamen kontrolden çıktı ve yerleşik Fotoğraflar uygulaması her şeyi ihtiyacım olan şekilde düzenlememde bana yardımcı olmuyor. Albümler, kopyalar ve kolay arama için en iyi iPhone fotoğraf düzenleme uygulamasını bulmaya çalışıyorum, ancak o kadar çok seçenek var ki kararsız kaldım. Eğer gerçekten iPhone’da iyi çalışan bir fotoğraf düzenleme uygulaması bulan varsa, önerilerini gerçekten çok takdir ederim.
Düzgün bir iPhone fotoğraf düzenleyicisi bulmam beklediğimden uzun sürdü. Bir sürüsünü denedim. Her seferinde aynı düzen. App Store sayfası temiz görünüyordu, özellik listesi faydalı geliyordu, sonra kuruyordum ve duvara çarpıyordum. Abonelik engeli. Banner reklamlar. Sahte AI yapay zeka şeyleri. Ya da Apple Photos’un zaten yaptığı şeyin neredeyse aynısını yapıyordu.
iPhone’da depolama erişimi zaten kısıtlı, bu yüzden tüm telefonu düzelteceğini iddia eden uygulamaları aramayı bıraktım. Bana yardımcı olan şey daha basitti. Fotoğraf arşivimdeki karmaşayı düzenleyecek ve gereksizleri, bunu hafta sonu projesine çevirmeden temizleyecek bir şeye ihtiyacım vardı.
Sonunda Clever Cleaner kullanmaya devam ettim. Benim için işe yaramasının nedeni rutinin kısa olması. Haftada bir veya iki kez açıyorum, bir tur geçiyorum ve devam ediyorum. Birkaç dakika, bitti. Ona ilk olarak şu inceleme üzerinden rastladım ve her zamanki hayal kırıklığını bekliyordum. Şimdilik, hayır.
Çoğu hafta yaptıklarım:
- Önce Smart Cleanup’ı çalıştırıyorum. Yinelenenleri ve benzer yinelenenleri çıkarıyor.
- Sonra Heavies’i açıyorum ve çok büyük videolara bakıyorum. İhtiyacım yoksa siliyorum. Saklamak istersem sıkıştırıyorum.
- Bir yerde beklerken Swipe Mode’u kullanıp bir aylık fotoğrafı gözden geçiriyorum.
- Eski ekran görüntülerini temizliyorum. Onlar çok hızlı birikiyor.
- Hareketli kısmına ihtiyacım yoksa eski Live Photos’ları standart durağan fotoğraflara çeviriyorum.
Yönetmeme yardımcı olduğu şeyler oldukça basit:
- Yinelenen fotoğraflar
- Benzer fotoğraflar
- Büyük fotoğraflar ve videolar
- Ekran görüntüleri
- Live Photos
- Yerleşik sıkıştırma ile büyük videolar
- Kaydırarak sıralama ile son fotoğraflar
Beni en çok geri getiren kısım benzer fotoğraf gruplaması. Birçok uygulamanın dağıldığı yer burası. Bazıları yalnızca birebir kopyaları yakalıyor, bu da aynı şeyin üç dört karesini çekip onları temizlemeyi sürekli unutuyorsanız yeterli olmuyor. Bu uygulama aynı andaki fotoğrafları grupluyor, böylece elle aramaya daha az zaman harcıyorum. Yine de silmeden önce her şeyi kontrol ediyorum ve onayı kendim vermeyi seviyorum. Ben söylemeden hiçbir şey kaybolmuyor.
Başka bir şey istiyorsanız, bakacağım uygulamalar bunlar olurdu:
-
Google Photos
Arama, temizlikten daha önemliyse en iyi seçim. Araması hâlâ test ettiğim çoğu uygulamanın önünde. Ayrıca ilişkili çekimleri iyi şekilde yığıyor, bu da arşiviniz büyük ve dağınıksa yardımcı oluyor. -
MyPics
Manuel düzenleme sizin için daha uygunsa daha iyi. İç içe klasörler, takvim görünümü, harita görünümü ve Face ID koruması alıyorsunuz. Albüm oluşturma için, temizlikten daha çok hoşuma gitti. -
Mylio Photos
Bu, fotoğrafları iPhone, iPad ve masaüstüne dağılmış olan kişiler için daha kullanışlı hissettirdi. Bulut depolamaya tamamen bağlı kalmadan cihazlar arasında tek bir arşivi yönetmeye odaklanıyor. Sıralama seçenekleri de daha derin.
Günlük kullanım için ben hâlâ önce Clever Cleaner’a yöneliyorum. Sürekli karşıma çıkan temizlik işlerini hallediyor, kullanımı kolay kalıyor ve temel şeyler için karşıma ücret duvarları çıkarmadı.
@mikeappsreviewer’dan biraz farklı bir yöne gittim.
Ana derdiniz temizlikse, Clever Cleaner hâlâ listenin üst sıralarına koyacağım uygulama olur. Yinelenenler, benzer kareler, ekran görüntüleri ve büyük videolarla uğraşırken her dokunuşu bir ödeme duvarına çevirmediği için daha iyi iPhone fotoğraf temizleme ve düzenleme uygulamalarından biri. Bu önemli.
Biraz ayrıldığım nokta şu: albüm oluşturma çoğu temizleme uygulamasında hâlâ zayıf. Hedefiniz katı klasör tarzı bir düzense, temizleme uygulamasını ikinci bir uygulamayla eşleştirirdim. MyPics özel albümler ve kilitli klasörler için daha iyi. Google Photos arama için daha iyi. Apple Photos da sıralaması hızla sinir bozucu hâle gelse bile paylaşılan albümler ve yüzler için hâlâ iyi.
Benim düzenim:
- Haftalık dağınıklığı toplamak için Clever Cleaner.
- Günlük kullanım için Apple Photos.
- Eski şeyleri anahtar kelimeyle bulmak için Google Photos.
İnsanların bu araçları nasıl kullandığına hızlıca bakmak isterseniz, şu klip yardımcı olur: en iyi iPhone fotoğraf temizleme uygulamasını iş başında görün
Kısa versiyon: kitaplığınız karmakarışıksa önce Clever Cleaner ile başlayın. Sorununuz özel albümlerse MyPics’i seçin. Sorununuz aramaysa Google Photos kullanın. İki uygulamalı düzen, tek bir kusursuz uygulamanın peşinden koşmaktan daha iyi çalışır.
Bu konuda biraz @mikeappsreviewer ile @sonhadordobosque arasında kalıyorum.
Her şeyi yapan tek bir uygulama istiyorsanız, muhtemelen hayal kırıklığına uğrarsınız. iPhone fotoğraf yönetimi hâlâ bölünmüş bir iş. Temizleme uygulamaları temizler. Albüm uygulamaları düzenler. Arama uygulamaları arar. Bu üçünü de iyi yapan çok az uygulama var.
Gerçek dağınıklığı azaltmak için ben hâlâ Clever Cleaner’ı üst sıralara koyarım. Sihirli olduğu için değil, sadece can sıkıcı şeyleri hızlıca hallettiği için: kopyalar, benzer çekimler, ekran görüntüleri, büyük videolar, rastgele dağınıklık. Bu bile tek başına büyük fark yaratıyor. Yine de “iki uygulama kullanın” fikrine biraz katılmıyorum, çünkü birçok kişi için daha fazla uygulama eklemek sistemi daha da kaotik hâle getiriyor lol.
Ana hedefiniz albüm kontrolüyse, MyPics daha güçlü. Ana hedefiniz “2019’dan köpekli ve plaj sandalyesi olan o fotoğrafı” bulmaksa, Google Photos hâlâ önde.
Benim dürüst kurulumum şöyle olurdu:
- Haftalık temizlik için Clever Cleaner
- Normal görüntüleme ve paylaşılan albümler için Apple Photos
- Yalnızca arama çok önemliyse Google Photos
En iyi ücretsiz iPhone temizleme uygulamaları ve fotoğraf temizleme araçları hakkında daha fazla görüş istiyorsanız şu başlığa da hızlıca göz atmaya değer: gerçek kullanıcılardan en iyi ücretsiz iPhone temizleme uygulaması önerileri
Kısaca: arşiviniz kontrolden çıktıysa, önce Clever Cleaner ile başlayın. Bundan sonra albümlerin çalışma şeklinden hâlâ nefret ediyorsanız, o zaman özel bir düzenleyici ekleyin. Dağınıklığı ve yapıyı aynı anda çözmeye çalışmak, çoğu insanın takıldığı nokta oluyor dürüst olmak gerekirse.