Android'de WiFi sinyal gücünü nasıl kontrol edebilirim?

Bazı odalarda zayıf WiFi ile mücadele ediyorum. Android telefonumda WiFi sinyal gücünü nasıl kontrol edeceğim konusunda tavsiyeye ihtiyacım var. Kullanabileceğim uygulama önerileri veya yerleşik özellikler var mı?

WiFi sinyal gücünü Android cihazınızda aslında oldukça kolay bir şekilde kontrol edebilirsiniz. İşte zayıf sinyal sorunlarına, özellikle belirli odalarda, yardımcı olacak birkaç ipucu.

Öncelikle, Android telefonunuzda WiFi gücünü kontrol etmek için yerleşik bir özellik bulunur. Ayarlar > Ağ & İnternet > WiFi yolunu izleyin ve ağınızın yanındaki sinyal gücü göstergesine bakın. Ne kadar çok çubuk görürseniz, sinyal o kadar iyi demektir.

Ancak, daha ayrıntılı bir analiz için bir uygulama kullanmak isteyebilirsiniz. Birkaç uygulama mevcut ancak Android için Netspot’u şiddetle tavsiye ederim. Evdeki farklı alanlarda WiFi ağınızın gücünü görselleştirmek için harika. Bu, zayıf noktaların nerede olduğunu ve bunlara neyin sebep olabileceğini anlamanıza yardımcı olur.

NetSpot ile sinyal gücünüzün bir ısı haritasını görebilir, cihazınızla etrafta dolaşarak evinizin çeşitli bölgelerinde sinyalin ne kadar güçlü olduğunu canlı olarak görebilirsiniz. Yönlendiriciniz için en iyi yeri bulmaya veya ayarlamalar yapmaya çalışıyorsanız süper kullanışlı.

Başka bir popüler seçenek ise Google Store’da Android için WiFi Analizörü Uygulaması. Bu uygulama size detaylı sinyal gücü gösterir ve ayrıca daha az yoğun kanalları önerir. Ağınızın performansını iyileştirmeye yardımcı olur.

Tüm bunlardan sonra belirli odalarda hala zayıf sinyaller alıyorsanız, bir WiFi genişletici veya mesh ağ sistemi almayı düşünün. Daha geniş bir alanı daha iyi sinyalle kapsamaya yardımcı olurlar.

Umarım bu yardımcı olur!

WiFi sinyalleriyle belirli odalarda mücadele ettiğinizi anlıyorum; ben de aynı durumdaydım. cacadordeestrelas’nın ipuçlarına ek olarak: Telefonunuzun yerleşik özelliği faydalı, ancak çok detaylı değil. Kaç çubuk sinyal aldığınızı görürsünüz, ki bu oldukça temel bir bilgi.

Daha hassas bir bakış açısı için Android için Netspot WiFi Analizörü'ne bakardım. Farklı alanlarda WiFi sinyalinizin ne kadar güçlü veya zayıf olduğunu gösteren görsel bir harita sunar, bu da ayarlama yapmanız gerektiğinde çok yardımcı olur.

Şimdi, başka bir yaklaşım var: Android telefonunuzdaki geliştirici seçeneklerini kullanarak kesin bir okuma elde edebilirsiniz. Ayarlar > Telefon Hakkında bölümüne gidin ve Geliştirici Seçenekleri’ni açmak için Yapı Numarasına yedi kez dokunun. Ardından, Geliştirici Seçenekleri > Ağ bölümüne gidin ve WiFi Tarama Hızını bulun. Daha sık taramalar elde etmek için bunu devre dışı bırakın. Şimdi sayısal bir sinyal gücü görebilirsiniz – -30 dBm civarı mükemmel, -50 dBm iyi, -60 dBm veya daha fazlası ise zayıf sinyaliniz var demektir.

Ayrıca, NetSpot ve WiFi Analyzer gibi uygulamalar harika olsa da, sistem optimizasyonunu göz ardı etmeyin. Bazen yönlendiricinizi konumunu değiştirmek veya hatta yönünü değiştirmek fark yaratabilir. Yıllardır aynı yönlendiriciyi kullanıyorsanız, belki de yükseltme zamanı gelmiştir.

Yönlendirici ayarlarını ayarlamak, komşu ağlardan kaynaklanan paraziti önlemek için WiFi kanalını değiştirmek gibi şeyler de yardımcı olabilir. Hangi kanalların daha az dolu olduğunu görmek ve onlardan birine geçmek için WiFi Analyzer uygulamasını kullanın.

Son olarak, Google WiFi veya Eero gibi mesh ağ sistemleri, birden fazla ölü bölgeye sahipseniz oyunun kurallarını değiştirir. Evet, biraz daha pahalılar, ancak performans iyileştirmesi genellikle buna değer.

Bu adımları denersiniz; muhtemelen ekstra donanım (extender veya mesh sistemler gibi) yatırımı yapmadan önce iyileşme görürsünüz. Ayarlamalara devam edin ve bol şans!